Barnböcker

camillacharlieIdén till Super-Charlie kom när Camilla Läckberg väntade sitt tredje barn. När storasyskonen undrade vad som fanns i mammas mage vaknade historieberättaren i henne till liv och karaktären Super-Charlie började ta form. Super-Charlie är ingen vanlig bebis. När han föddes krockade två stjärnor och lite magiskt stjärnstoft singlade ner på den nyfödde Charlie och gav honom superkrafter.

Nytt omslag feb11
Super-Charlie: I den första boken om Charlie får vi veta hur han fick sina superkrafter och vi får lära känna hans familj. Charlie tränar upp sin första superförmåga – han upptäcker att han kan flyga. När storebror får problem inser han att det är dags för Super-Charlie att rycka ut.

Super-Charlie-226x300[1]
Super-Charlie & gosedjurstjuven: Mitt i natten väcks familjen av en storgråtande storasyster. Hennes älskade gosedjur har försvunnit. Super-Charlie beslutar sig för att ta fast tjuven, men det visar sig vara knepigare än han först tänkt. Tur att han inte är riktigt som andra barn.

OmslagMormorsmysteriet-229x300[1]
Super-Charlie & mormorsmysteriet: är bok nummer tre. När mormor en morgon är spårlöst försvunnen, är det åter dags för Super-Charlie att ta fram sina bästa detektivegenskaper. Om han bara kunde få röntgensynen att fungera så skulle letandet gå så mycket bättre.

SC-monsterbaciller_LR_omslag1-229x300
Super-Charlie och monsterbacillerna: är den fjärde boken i serien om den modiga superhjälten. Denna gång anfaller monsterbaciller familjen och han får använda både list och sina superkrafter för att säkra hemmet.

Super-Charlies familj är åter i fara när svärmar av baciller invaderar deras hem. Har det något att göra med den nya tjejen som flyttat in i grannhuset? Super-Charlie tar hjälp av både mormor och farfar i kampen mot monsterbacillerna.

Super-Charlie & lejonjakten: När storebror ska hämta sin fotboll i garaget gör han en fasansfull upptäckt. Där lurar en fara som hotar hela familjen! Rasande vilddjur är ingen barnlek. Här krävs ett modigt hjärta och starka nypor. Och inte minst en listig lillebror …

Super-Charlie och lejonjakten är deckarförfattaren Camilla Läckbergs femte bok om bebisen med superkrafter. Alla titlar är helt fristående från varandra.

Super-Charlie och den försvunna tomten: I denna sjätte del i deckardrottningen Camilla Läckbergs serie om hjälten Super-Charlie måste Charlie använda sin superstyrka, en fiffig utklädnad och sin kloka mormor för att rädda julen. Ett fartfyllt äventyr där texten och Millis Sarris detaljrika, humoristiska bilder skapar härlig julstämning.

Böckerna om Super-Charlie är illustrerade av Millis Sarri och utgivna på Tukan förlag i Sverige. Super-Charlie & gosedjurstjuven finns även som ljudbok inläst av Nassim Al Fakir. Böckerna finns att köpa i bokhandeln.

Super-Charlie & skurksystern

Super-Charlie och Skurksystern: är den sjunde boken om den modige superhjälten. Denna gång får familjen ett nytt tillskott, bebisen Polly, som charmar alla som kommer i hennes väg. Nu är Super-Charlie inte längre minst i familjen.

Men lyckan varar inte länge… Snart börjar mystiska saker att hända. Kan den till synes oskyldiga lilla Polly ha ett finger med i spelet?”

Facebook