Deckare

camilla-deckare[1]

Camilla Läckberg skriver nu på den nionde delen i sin deckarsvit som utspelar sig i hemstaden Fjällbacka på den svenska västkusten. I centrum för handlingen står författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström. Tillsammans löser de mordfall som har en koppling till det lilla fiskelägets historia. Camilla Läckberg skriver filmiska deckare med en perfekt blandning av vardagsliv och spänning, vilket har givit henne miljontals läsare över hela världen.

isprinsessan

 

Isprinsessan (2003): Debutromanen har sålts i närmare 2,6 miljoner exemplar internationellt. Historien inleds med att en kvinna hittas död i ett badkar. Men vem har mördat henne och varför? Tanumshedes poliser sätter igång en utredning och Erica Falck dras in i fallet som berör henne personligen.

 

predikanten_omslag[1]

 

Predikanten (2004): En liten pojke hittar en död kvinna i den mäktiga Kungsklyftan i Fjällbacka. Har händelsen något att göra med de två flickor som försvann från orten för snart 25 år sedan? Jakten på sanningen får gamla grymheter att komma upp till ytan i det lilla samhället.

 

stenhuggaren_omslag[1]

 

Stenhuggaren (2005): En av Fjällbackas hummerfiskare hittar sjuåriga Sara drunknad. Det som först tros vara en olycka visar sig vara ett mord. Men vem kan vilja en sjuåring så illa? Svaret finns i en historia som utspelar sig på 1920-talet och som vävs ihop med händelserna i nutid.

 

lejontamjaren[1]

Olycksfågeln (2006): Den lugna vintersäsongen i Fjällbacka får ett abrupt slut när dokusåpan Fucking Tanum drar in samhället. En deltagare hittas död i en soptunna. Har det något att göra med en bilolycka som visar sig vara ett mord? Fallet innebär att Patrik Hedström ställs inför sin största utmaning hittills.

 

tyskungen_omslag[1]

Tyskungen (2007): Erica Falck hittar en gammal nazistmedalj på vinden som sparats av hennes mor. Fyndet ger henne ingen ro och hon söker upp en gammal historielärare för att få svar på sina frågor om medaljen och krigstiden. Två dagar senare hittas han ihjälslagen. Kommer Patrik Hedström som är föräldraledig kunna hålla sig ifrån fallet som berör Ericas familjehistoria?

 

sjojungrun_omslag[1]

 

Sjöjungfrun (2008): En man försvinner spårlöst från Fjällbacka. Polisen står handfallen och vet inte om han är död eller levande. Tre månader senare hittas han fastfrusen i isen. En av mannens närmaste vänner har under mer än ett års tid mottagit anonyma hatbrev. Polisen kopplar ihop breven med mordet och spåren leder än en gång tillbaka till händelser i Fjällbackas historia.

 

fyrvaktaren_omslag2[1]

 

Fyrvaktaren (2009): En kvinna flyr för livet med sin son till den lilla ön Gråskär utanför Fjällbacka. Några dagar senare mördas kommunens nyanställda ekonomichef. Utredningen visar att han besökte Gråskär, som i folkmun går under namnet Gastholmen, innan han mördades. Under utredningen hittar polisen en rad hemligheter i mannens förflutna.

 

anglamakerskan_omslag[1]

 

Änglamakerskan (2011): Påsken 1974 försvinner en familj från Valö utanför Fjällbacka. Den enda som blir kvar är dottern Ebba som är ett år. Nu återvänder hon till ön där hennes far en gång drev en internatskola med hård hand. Men snart utsätts hennes familj för ett mordbrandsförsök och under golvplankorna i matsalen finns intorkat blod. Ger dagens händelser svaret på vad som hände med Ebbas familj?

lejontamjaren[1]

Lejontämjaren inleds med att en flicka som försvann spårlöst från ortens ridskola halvnaken stapplar ut ur en snöig skog i Fjällbacka. Hon har utsatts för ofattbara grymheter och risken är att hon inte är ensam om sitt öde. Lejontämjaren är en historia om bortrövade flickor, hänsynslösa seriemördare och familjetragedier i det förflutna.

 

Häxan (2017). När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad. Den gången anklagades två tretton åriga flickor för att ha fört bort och dödat flickan.

Facebook