Kokböcker

Camilla Läckberg beskriver sig som en passionerad amatörkock. Av en slump stötte hon ihop med Christian Hellberg, killen som gått i klassen över henne i skolan i Fjällbacka. Han var nu en av Sveriges mest framgångsrika kockar och hade precis som Camilla Läckberg utsetts till årets Fjällbackabo. Efter att ha pratat om gamla minnen kom Camilla med idén att göra en gemensam kokbok. Kombinationen stjärnkock och deckardrottning har resulterat i två kokböcker. De två har också varit med i två av TV4:s mest populära program: Camilla dansade framgångsrikt i Let’s Dance och Christian mötte sina konkurrenter i Kockarnas kamp. Christian blev årets kock 2001 och driver restaurangen Griffins’ Steakhouse i Stockholm.
smaker_fran_fjallbacka_omslag2
Smaker från Fjällbacka: Kokboken är en hyllning till maten från den gemensamma hemstaden. Här finns självklart många rätter med fisk och skaldjur men även tips på enklare picknickmat och läckra efterrätter. Boken är indelad i sju kapitel som inleds med en text av Camilla Läckberg och sedan följs av Christian Hellbergs recept. Smakerna från Fjällbacka är minst lika hänförande som den bohuslänska naturen.

 

fest_mat_omslag3[1]Fest, Mat & Kärlek: Både Christian och Camilla gillar att laga mat och bjuda in alla de känner. I kokboken finns riktig lyxmat för bröllop, men också de bästa tipsen för en lyckad brunch eller en tjejmiddag. Självklart görs ett besök i Fjällbacka där de två dukar upp till en riktig fisk- och skaldjursfest.

Kokböckerna är utgivna av Bonnier Fakta.

Facebook