Camilla Läckberg har gjort stor succé i Europa

Camilla Läckberg har gjort stor succé i Europa. Nu slåss förlagen om att få ge ut hennes böcker i pocket i USA. Efter en hetsig auktion står det klart att Free Press har tagit hem mångmiljonaffären att ge ut de tre första böckerna i pocket i USA.

Camilla Läckbergs första deckare Isprinsessan kom ut på förlaget Pegasus Books i USA nu i juni. Det är också Pegasus Books som nu sålt vidare pocketrättigheterna. Camilla Läckberg har fått ett mycket bra mottagande på andra sidan Atlanten. Isprinsessan har fått lovord i recensionerna och Camilla Läckberg har intervjuats ibland annat Wall Street Journal, New York Times och Washington Post.

– Det är enormt roligt att mitt författarskap har tagits emot så väl i USA. USA är en svår marknad för oss icke inhemska författare och jag är mer än tacksam över att det går så bra, säger Camilla Läckberg.

All uppmärksamhet i medierna har skapat ett stort intresse från förlagen då Pegasus Books auktionerade ut pocketrättigheterna nu under sommaren. Bokagenten Noah Lukeman höll i försäljningen av pocketrättigheterna som trissades upp till mångmiljonbelopp. När han klubbade det sista budet stod Free Press som vinnare.

– Camilla Läckberg har fängslat läsare världen över och vi är exalterade över att nu erbjuda hennes röst till de amerikanska läsarna, säger Martha K. Levin, förläggare och vice vd på Free Press.

Free Press kommer att ge ut böckerna Isprinsessan, Predikanten och Stenhuggaren i pocket i USA. Den första boken kommer ut i den amerikanska bokhandeln i april 2011. Free Press är en del av förlaget Simon & Schuster som i sin tur ägs av mediejätten CBS.

För mer information, kontakta:
Christina Saliba: 070-341 46 54 eller christina@mindmakerspr.se

Facebook