TV

Fjällbackamorden
Julen 2012 var det premiär för Fjällbackamorden – en av de största svenska dramasatsningarna någonsin. Seriens manus är nyskrivna och baserade på Camilla Läckbergs karaktärer. Filmerna som spelades in på plats i Fjällbacka och Tanumshede blev en stor succé. Det första avsnittet ”Betraktarens öga” sågs av över 2 miljoner och blev därmed den mest sedda dramaserien i svensk tv under 2012. Avsnitt 2 ”Vänner för livet” lockade närmare 2 miljoner tittare.

Huvudrollerna görs av Claudia Galli Concha som Erica Falck och Richard Ulfsäter spelar Patrik Hedström. I andra roller syns folkkära skådespelare som Per Moberg och Lennart Jähkel. I avsnitt nummer tre kommer Sven-Bertil Taube att spela en av rollerna. ”Betraktarens öga” regisserades av Jörgen Bergmark och Richard Holm regisserade ”Vänner för livet”. Fjällbackamorden produceras av Tre Vänner med Michael Hjorth och Helena Danielsson som exekutiva producenter. Producent är Pontus Sjöman.

TV-filmer baserade de fyra första böckerna
Den andra november 2007 var det premiär för den första filmatiseringen av Camilla Läckbergs böcker. Filmerna baserades på de fyra första böckerna och de gjordes direkt för Sveriges Television. Isprinsessan och Predikanten regisserades av Johan Grimås. Emiliano Goessens regisserade Olycksfågeln och Stenhuggaren. Erica Falck spelades av Elisabeth Carlsson och Patrik Hedströms roll gjordes av Niklas Hjulström

Facebook